Vóór 23:45 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Incontinentiemateriaal kind

Voor kinderen gaat zindelijk worden vaak met vallen en opstaan. Het ene kind is het vrijwel direct, terwijl het andere kind maanden tot jaren kan worstelen met bedplassen. Tot een bepaalde leeftijd is het helemaal niet vreemd dat kinderen af en toe hun plas niet op kunnen houden of niet tijdig aanvoelen wanneer zij naar de wc moeten. Het kan ertoe leiden dat zij in hun broek plassen. Ook wanneer zij wel al net zindelijk zijn, kan een ongelukje af en toe gebeuren. Gelukkig is er voldoende incontinentiemateriaal voor uw kind te koop, zodat u hem of haar kunt ondersteunen in de groei naar zindelijkheid.

Deze categorie bevat nog geen producten.

Incontinentie bij een kind

Helaas is zindelijkheid niet voor elk kind een gegeven, of kan uw kind vanwege medische aandoeningen last hebben van urineverlies of incontinentie. Uiteraard is er dan ook altijd goed incontinentiemateriaal voor het kind beschikbaar.

Incontinentie kinderen of volwassenen

Voor iedereen die last heeft van incontinentie is dit lastig. Bij volwassenen leidt dit vaak al tot schaamte of sociale ongemakken; voor kinderen is dit helemaal lastig. Kinderen die nog de leeftijd hebben waarop zindelijkheid nog niet vanzelfsprekend is, ondervinden waarschijnlijk geen sociale last van broekplassen. Hoe anders is dit voor oudere kinderen die op hun leeftijd doorgaans wel zindelijk zijn, of kinderen met incontinentieproblemen. Incontinentiemateriaal voor kinderen helpt hen niet alleen beschermen tegen urineverlies, maar zorgt er ook voor dat zij zorgeloos kind kunnen zijn en zich niet druk hoeven te maken om wat leeftijdsgenootjes en andere mensen denken van hun problemen. Kinderen moeten kinderen kunnen zijn.

Hulp bij incontinentie bij kinderen

Doorgaans zijn alle kinderen vanaf 7 jaar zindelijk, veel al een stuk eerder. Er zijn echter uitzonderingen. Is uw kind ook bij de leeftijd van 7 jaar of ouder nog niet zindelijk, of treed er nog steeds urineverlies op, dan is er mogelijk sprake van een incontinentieprobleem.

Sommige incontinentieproblemen zijn te verhelpen, andere nauwelijks of niet. Waar u echter altijd op kunt vertrouwen, is dat er voldoende hulp bij incontinentie bij kinderen is, in de vorm van speciale producten. Bij incontinentie bij kinderen kunt u onder andere inleggers gebruiken (bij licht urineverlies of kleine incontinentieproblemen), het kind een luier laten dragen (bij ernstigere problemen) of het bed voorzien van speciale matrasbescherming. Deze matrasbescherming is vochtafstotend zodat het matras van uw kind niet nat zal worden bij bedplassen. Dit scheelt een hoop verschoonwerk en ook kosten. En sterk vervuild matras is namelijk niet eenvoudig te reinigen. Vaak moet het matras chemisch gereinigd worden en dat brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Ook kan het zo zijn dat een te sterk vervuild matras vervangen dient te worden.

Wellicht is een plaswekker een idee

Heeft uw kind geen incontinentieproblemen, maar worstelt het simpelweg nog met zindelijk worden? Misschien is dan een plaswekker een goede oplossing. Een plaswekker helpt uw kind bij het wakker worden om ‘s avonds of ‘s nachts te plassen en traint het herkennen van momenten van (hoge) nood. Welke hulp uw kind ook nodig heeft, bij Incontinentie-materiaal.nl vindt u alle mogelijke hulpmiddelen tegen incontinentie bij kinderen.