Vóór 23:45 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Incontinentie luiers

Incontinentie is een probleem waar we niet graag over spreken. Toch is het belangrijk om dit te doen en om naar goede oplossingen te zoeken. Incontinentie luiers zijn producten voor mensen met incontinentie. Ook voor volwassenen zijn er geschikte luiers te vinden. Zowel voor mannen als voor vrouwen is er een uitgebreid assortiment.

Via onze partner Tomzorg kunt u eenvoudig al uw incontinentiemateriaal kopen

Bekijk hier direct alle beschikbare luiers

21 artikel(en)

per pagina

21 artikel(en)

per pagina

Luiers voor volwassenen

Incontinentie kan op elke leeftijd ontstaan. Het kan veroorzaakt worden door een bepaalde ziekte of aandoening, maar ook de ouderdom brengt gebreken met zich mee. Door slijtage kan er ook een vorm van incontinentie ontstaan, zowel wat urine als wat ontlasting betreft. Een luier kan dan een goede oplossing zijn. Doet het probleem zich alleen of vooral ’s nachts voor, dan zijn er ook speciale nachtluiers. Nachtluiers zijn doorgaans wat dikker dan gewone luiers, zodat die meer vocht absorberen. Dit is een prima oplossing voor bedplassen.  Deze kunnen echter niet makkelijk onder gewone kleding gedragen worden, omdat het dan zichtbaar kan zijn.

De juiste luierbroekjes voor volwassenen

Een luier voor plassen bij volwassenen of voor ontlasting? Luiers voor volwassenen zijn er in diverse vormen. Er zijn verschillende diktes beschikbaar, zodat het allereerst belangrijk is om te bepalen hoeveel absorptie er nodig is voor de specifieke situatie. Bovendien kunt u kiezen voor plastic incontinentie luiers. Deze worden weggegooid na eenmalig gebruik. Maar daarnaast zijn er ook wasbare luiers. Verder hoeven luiers niet saai te zijn. Wist u dat er ook luiers met print zijn tegenwoordig?

Luiers voor ouderen

Op hogere leeftijd kan er een bepaalde slijtage ontstaan, ook waar het de sluitspieren betreft. Daardoor kan het gebeuren dat we incontinent worden. Vaak gaat dit proces heel geleidelijk en volstaat het in eerste instantie om een inlegkruisje te dragen. Zet het proces door, dan kan het op den duur nodig zijn om voor inlegluiers of voor een luierbroekje te kiezen. Wanneer het niet meer anders kan, is er ook een luier romper voor volwassenen. Hier wordt doorgaans voor gekozen wanneer een persoon volledige verzorging nodig heeft en niet meer in staat is om zich zelfstandig te verzorgen. Het verschonen is wat ingewikkelder, waardoor dit niet in elke situatie mogelijk is.

Vergoeding voor incontinentiemateriaal

Vaak is er voor incontinentiemateriaal wel een bepaalde vergoeding nodig vanuit de verzekeraar. U kunt zelf bij uw verzekeraar navragen of dit ook geldt voor uw specifieke geval. Veel mensen kiezen echter niet voor deze vergoeding, omdat de keuzevrijheid dan heel beperkt is. Wanneer u incontinentie luiers nodig heeft, dan wilt u doorgaans ook een goed merk en comfortabele producten. Bovendien kunt u uw producten ook eenvoudig online kopen wanneer u deze zelf aanschaft.

Luiers voor volwassenen online bestellen

In het aanbod van incontinentie-materiaal.nl vindt u veel bekende merken terug, zoals Tena. Wilt u de producten liever eerst proberen, dan kunt u eenvoudig een proefpakket aanvragen.