Vóór 23:45 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Incontinentie matrasbeschermers

Matrasbeschermers worden door bijna iedereen gebruikt. Bovenop uw matras plaatst u vaak een molton voordat u de overtrek over uw matras aanbrengt. Dit doet u om uw matras te beschermen tegen vocht. Normale matrasbeschermers bieden in de meeste gevallen voldoende bescherming. Denk aan het opvangen van transpiratievocht tijdens warme nachten, bijvoorbeeld. Iedereen transpireert, vaak ongemerkt. Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat transpiratievocht uw matras niet bereikt. U kunt de beschermer gewoon wassen met de rest van uw beddengoed en deze dus hergebruiken.

Incontinentie matrasbeschermer als oplossing

Voor mensen die kampen met incontinentie is een normale beschermer echter niet genoeg. Normale beschermer zijn berekend op het absorberen van kleine hoeveelheden vocht. Zij zullen wanneer u in uw bed plast niet in staat zijn om uw matras goed te beschermen. Gelukkig zijn er speciale beschermers leverbaar die urineverlies kunnen opvangen. Bij Incontinentie-materiaal.nl vindt u tal van matrasbeschermers voor matrassen van diverse afmetingen, zodat ook u het matras goed kunt beschermen tegen de gevolgen van urineverlies. 

Matrasbeschermer bij plassen

Wanneer u last hebt van mild of sporadisch urineverlies, biedt een onderlegger vaak voldoende bescherming. Wanneer u last hebt van hevig urineverlies, of wanneer u een onrustige slaper bent die vaak van houding en positie wisselt, is het verstandig om te kijken voor matrasbeschermers. Deze beschermen namelijk uw gehele matras en zijn specifiek ontwikkeld om uw matras ook tegen grotere hoeveelheden vocht te beschermen. Vanzelfsprekend zijn deze beschermers uitwasbaar. Met een goede beschermer die u tijdig wast na een ongelukje in bed, kunt u zeer lange tijd voort.

Incontinentie matrasbeschermers houden uw matras in goede conditie

Een incontinentie matrasbeschermer houdt uw matras in een goede conditie. Dat is belangrijk, want wanneer uw matras nat wordt, is dit vaak lastig te reinigen. Uw matras is kostbaar, dus u wilt voorkomen dat u deze moet vervangen omdat gelekte urine niet meer goed te verwijderen is. Investeren in een incontinentie matrasbeschermer is dan een verstandige beslissing.

Matrasbeschermer bedplassen volwassenen

Een matrasbeschermer tegen bedplassen voor volwassenen is vervaardigd uit zacht maar sterk absorberend materiaal. Waar normale matrasbeschermers niet de capaciteit hebben om grotere hoeveelheden vocht te absorberen, hebben deze incontinentie matrasbeschermers dat wel. Een matrasbeschermer tegen plassen is dus een verstandige investering. Deze beschermer zorgt er niet alleen voor dat uw matras niet nat wordt wanneer u ‘s avonds of ‘s nachts onverhoopt urine laat lopen in uw slaap, maar verlengt ook de levensduur van uw matras. Omdat uw matras niet nat zal worden, hoeft u deze ook niet te reinigen of voortijdig te vervangen.

Maximale bescherming met inleggers of luiers

Naast matrasbeschermers zijn er nog andere maatregelen die u kunt treffen om ervoor te zorgen dat uw urineverlies uw bed niet vervuilt. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘s nachts een speciale inlegger of incontinentie luier dragen. Uiteraard is dit mogelijk in combinatie met het aanbrengen van matrasbeschermers. Met een goede incontinentie luier zal uw bed in veruit de meeste gevallen überhaupt niet nat worden. Mocht dit onverhoopt toch wel gebeuren, dan weet u zeker dat uw matras dankzij de matrasbeschermer optimaal beschermd wordt.