Vóór 23:45 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Incontinentie hoeslaken / matrashoes

Elk matras heeft om hygiëne en een lange levensduur te garanderen, bescherming nodig. In de meeste gevallen betekent dit dat u een molton onder uw matras aanbrengt. Deze extra laag tussen het matras en de overtrek zorgt ervoor dat eventueel vocht goed wordt opgevangen en geabsorbeerd. Iedereen transpireert namelijk in bed. Meestal gebeurt dit ongemerkt, maar zou u de molton niet gebruiken, dan zou uw matras vochtig kunnen worden en zouden er onhygiënische vochtplekken kunnen ontstaan.

Deze categorie bevat nog geen producten.

Incontinentie matrashoes

Wie last heeft van urineverlies in bed of incontinentie, kent het belang van matrashoezen maar al te goed. Wanneer u ‘s nachts in uw bed plast, zijn normale matrashoezen niet voldoende. Daarom kunt u speciale matrashoezen aanschaffen die uw gehele matras omsluiten. Normale hoezen, maar zelfs onderleggers en matrasbeschermers doen dit vaak niet. Om zeker te zijn van maximale bescherming, kunt u een hoes om uw matras aanbrengen die het gehele matras beschermt. Hebt u geregeld of continu last van bedplassen, dan is dit een waardevolle investering. Uw matras wordt zo namelijk optimaal beschermd tegen vocht en zal zo schoon blijven en een langere levensduur behouden.

Incontinentiehoes als oplossing

Met een speciaal incontinentie hoeslaken bent u geholpen bij ernstig(er) urineverlies. Dit hoeslaken is namelijk vervaardigd uit materiaal met een zeer hoge absorptiecapaciteit waardoor zelfs sterk urineverlies in uw slaap adequaat kan worden opgevangen. Hierdoor beschermt u uw matras en weet u zeker dat er geen urine door zal lekken. Is er eenmaal urine doorgelekt naar uw matras, dan is dit namelijk erg lastig om zelf te reinigen. U zult uw matras dan vaak chemisch moeten laten reinigen en dat brengt hoge kosten met zich mee.

Incontinentie matrashoes met rits

Een incontinentie matrashoes wordt aangebracht om uw gehele matras. Zo zijn de complete bovenkant en de zijkanten beschermd tegen doorlekken. U plaatst de hoes eenvoudig om het matras heen en sluit deze met een rits. Natuurlijk is een incontinentie matrashoes met rits uitwasbaar. Met deze incontinentiehoes kunt u dan ook langere tijd doen. 

Minder schoonmaken en een betere nachtrust

Het gebruik van de juiste matrashoes betekent dat u minder schoon hoeft te maken en kunt genieten van een betere nachtrust. Natuurlijk dient u ook deze matrashoezen te vervangen en te wassen wanneer u ‘s nachts in uw bed plast, maar uw matras zal droog blijven. Op een nat matras kunt u niet verder slapen en dus biedt een incontinentie matrashoes bij bedplassen niet alleen meer bescherming, maar ook een betere nachtrust. U moet er natuurlijk niet aan denken dat u midden in de nacht uw matras moet gaan schoonmaken. Indien u dit al eens is overkomen, weet u hoe vervelend dit is.

Luiers en inleggers voor nog betere bescherming

Hoe goed incontinentie matrashoezen ook werken; voorkomen is altijd beter dan genezen. Door ‘s nachts een incontinentie inlegger of luier te dragen, voorkomt u in veruit de meeste gevallen dat uw bed nat wordt. Zo hoeft u bij urineverlies niet midden in de nacht op om uw bed te verschonen.