Vóór 23:45 uur besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50

Plaswekker

Trainen met een plaswekker is een beproefde en zeer effectieve methode om de zindelijkheid van uw kind te trainen. In bijna alle gevallen zorgt een plaswekker ervoor dat uw kind sneller zindelijk wordt dan wanneer hij of zij oefent zonder dit hulpmiddel. Ook kinderen die echt moeite hebben met plassen ‘s nachts, en als gevolg daarvan regelmatig in hun bed plassen, zijn gebaat bij training met een plaswekker. Maar hoe werkt zo’n wekker precies? Deze methode zou ook zeer geschikt kunnen zijn voor uw kind. Hij werkt bij bijna alle kinderen die zindelijk moeten worden, mits er geen sprake is van een incontinentieprobleem.

Deze categorie bevat nog geen producten.

Plaswekkers voor zindelijkheid

Wie niet bekend is met de werking van een plaswekker, vraagt zich misschien af hoe deze dan precies werkt. Veel ouders zetten ‘s nachts een alarm voor hun kind of maken wanneer zij zelf naar bed gaan eerst het kind wakker om te plassen. Hoewel dit vaak werkt en ook in veel gevallen bedplassen kan voorkomen, helpt dit niet echt met de zindelijkheidsontwikkeling van uw kind. U maakt het kind namelijk op tamelijk willekeurige momenten wakker en dit garandeert niet dat uw kind moet plassen, of dat later in de nacht de nood hoog wordt.

Hoe de plaswekker voor een kind werkt

Met een plaswekker voor een kind zal uw kind stap voor stap leren om het moment van plassen te herkennen. Bij een plaswekker komt een speciaal broekje dat voorzien is van een sensor die verbonden is met een wekker. Die wekker kan akoestisch zijn, of gebruikmaken van trillingen om uw kind wakker te maken. Zodra de sensor detecteert dat het kind plast, zal de wekker afgaan. Door dit gedurende langere tijd te herhalen, is de kans aanzienlijk dat uw kind sneller leert om zelf de momenten van het plassen te herkennen. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat uw kind uit zichzelf wakker wordt om te plassen en in kortere tijd zindelijk wordt.

Een plaswekker kopen

Wilt u een plaswekker kopen, dan hebt u de keuze uit meerdere exemplaren. Het is goed om te weten dat sommige plaswekkers, zoals de Urifoon in veel gevallen vergoed worden door de verzekering. Een plaswekker kopen is daarmee niet alleen een effectieve methode om uw kind te trainen op zindelijkheid, maar ook nog eens een zeer voordelige.

Plaswekker en meer hulp bij het zindelijk worden

Hoewel plaswekkers bewezen effectief zijn, kunnen ook zij niet voorkomen dat uw kind in bed plast. Zeker in het begin zal uw kind alles laten lopen voordat hij of zij gewekt wordt door de plaswekker. Hoewel sommige kinderen zeer snel leren om zelf wakker te worden, kan het gerust wel enkele maanden duren voordat zindelijkheid is bereikt. Het is dus een kwestie van doorzetten.

Wilt u niet (bijna) elke avond een heel bed moeten verschonen, dan kunt u natuurlijk zorgen voor extra bescherming van het bed. Denk aan een onderlegger of matrasbescherming voor uw kind. Ook kunt u proberen om uw kind over het broekje van de plaswekker heen de eerste tijd nog een luier te laten dragen.